Ljiljana Kukec 4

Najbrži način širenja vašeg poslovanja je franšiza

Potvrdili ste da imate uspješan poslovni koncept, znanje i iskustvo? Razmišljate o načinu i izazovima širenja poslovanja? Razmišljate o samozapošljavanju? Onda je franšiza odlična strategija za početak i širenje vašeg poslovanja.

Projektiranje ili kupovina franšize je investicija u budućnost, strategija rasta, a ne trošak. Iako je kod nas još prisutno neznanje o strategiji rasta i početka poslovanja kroz franšize, sve je više poduzetnika koji traže kreiranje franšize, sve je više gotovih franšiznih proizvoda, uspješnih poslovnih modela, na tržištu. No i dalje vrijedi da je vrlo važno da se franšiza temeljito i kvalitetno kreira.

Franšizni poslovni sektor uglavnom ne poznaje veće krize. Pokazuje to i zadnji izazov epidemije. Mnogi davatelji franšiza otvarali su nove lokacije više nego inače. Razlog tome, između ostaloga, leži i u činjenici da se franšizni sektor globalno konsolidirao i uložio velike napore da svi pomognu svima – od asocijacija i institucija, preko davatelja do primatelja franšiza. Zadnjih godina nije postojala konkurencija već samo zajednička misija: osigurati opstanak i rast franšiznog sektora.

Želite postati dio odličnih svjetskih poslovnih statistika? Jeste li znali da se:

  • 50% maloprodaje u svijetu odvija se na franšiznim lokacijama
  • franšize se primjenjuju u više od 300 raznih industrija
  • u svijetu postoji oko 25 000 raznih franšiznih brendova koji posluju na više od 3 milijuna prodajnih mjesta koja ukupno zapošljavaju više od 25 milijuna ljudi
  • svakih par minuta u svijetu se otvori jedno novo poslovanje u franšizi
  • · svakoga od nas, svakoga dana, dotakne prosječno 5-6 franšiza.

Ono što franšizni sektor čini važnim za svako gospodarstvo je ponuda domaćih poslovnih koncepata drugim poduzetnicima uz prijenos know how, edukaciju i mentorstvo. To ih čini dugoročno održivim poslovanjima.

Stvaranje franšizne mreže dokazalo se kao najbrži način širenja poslovanja i internacionalizacije poslovanja

Franšizni poslovni model je najbrži način širenja uspješnih poslovanja iz jednostavnog razloga što osnovne resurse za širenje daje kupac franšize. Franšizni odnos dvaju pravno neovisnih partnera je odnos u kojem svaki poduzetnik posluje za svoj račun i rizik, u kojem jedan partner ustupa drugoj strani pravo poslovanja pod njegovim imenom, s njegovim know how, marketingom, tehnološkim i drugim rješenjima. To je poslovna, partnerska interakcija dvaju neovisnih pravnih subjekata oko uspjeha istog poslovnog projekta. Vašeg projekta.

Tako rast vašeg poslovanja osiguravate financijskim sredstvima vaših budućih franšiznih partnera, oni kupnjom franšize ulažu u vaše širenje i internacionalizaciju. Stvaranje vaše šire poslovne mreže osiguravaju ljudski resursi vaših budućih franšiznih partnera. Kroz uspostavljanje franšiznog sustava dva poduzeća su koncentrirana na uspjeh istog/vašeg poslovanja. Vaš franšizni partner će biti maksimalno motiviran za uspjeh poslovanja jer je to njegov poslovni pothvat. Vaša tvrtka ostaje kompaktna i nakon širenja stječe dobit bez kapitalnih rizika (tantijeme). Ne zaboravite i da kroz uvođenje franšiznog poslovnog modela smanjujete kadrovske probleme i troškove širenja poslovanja.

Razvijene zemlje svijeta odavno su iskoristile ovaj način rasta poslovanja pogotovo za mikro i mala poduzeća.

Franšizno poslovanje nije samo franšizni ugovor

No, franšizno poslovanje nije samo franšizni ugovor, on je produkt projektiranja franšize za što je se specijalizirala iskusna Franchise Development Croatia koja nudi stručnu i kompletnu uslugu od evaluacije, razvoja, ekspertize budućih franšiznih partnera, do plasmana franšiznog poslovnog modela za mikro i male poduzetnike kroz individualan projektni pristup svakom klijentu za najbolja rješenja koja će u konačnici doprinijeti održivosti franšiznog lanca i povećanju profita.

Franchise development Croatia Ljiljana Kukec
dr. sc. Ljiljana Kukec

Franchise Development Croatia vam pomaže stvoriti franšizu i proširiti vaše poslovanje, nudi vam točno ono što trebate, da to učinite brzo i efikasno bez većih troškova. Ne zaboravite – osnovne resurse za vaše širenje (novac, vrijeme i ljude) daju primatelji franšize.

Franchise Development Croatia je tim franšiznih konzultanata na čelu s dr.sc. Ljiljanom Kukec koji više od 25 godina pomažemo biznisima da razviju uspješni franšizni sustav te da pri tom izbjegnu greške koje se lako mogu učiniti bez iskustva i znanja koje Franchise Development Croatia unosi u taj posao.

U proteklih 20 godina savjetovali su mnoge domaće i strane tvrtke na njihovu putu razvoja i internacionalizacije franšiznog poslovnog modela, kao: Varteks, Elgrad, Berghoff, Torte i to.., Surf’n’fries, Olive tree, Fish4wish, Direct booker, Cafe Frei, Body creator, Figurella, Linea snella, Marasil, Economic Vitez, Chocolae grafics, Pronto wash, Phenomena eden-energy clinic, Hair style, Dama toneri, Logos učiteljica, Blistavi dom, Easy fit, Uje…

Članovi stručnog tima u Franchise Development Croatia su eksperti iz raznih sektora poslovanja. Za svaki projekt kreira se uži tim ljudi ovisno o potrebama svakog pojedinog klijenta. To im daje mogućnost da pokrijuširoku paletu znanja i iskustva koje mogu prenijeti klijentima, osiguravaju široku podršku, iskustvo i znanje u skladu s budžetom i poslovnim potrebama.

Svaka franšiza projektirana od strane Franchise Development Croatia odgovara najvišim europskim standardima i praksi te dobiva Certifikata europske franšizne kvalitete.

Ponuda franšiza Franchise Development Croatia pogledajte ovdje.

Ljiljana Kukec

Link web stranice: https://franchisedevelopment.e…

Link FB stranice: https://www.facebook.com/franc…

Foto: ONE.easy